Frank Vandenbroucke heeft boodschap voor vaccinweigeraars: "Jullie zullen moeten betalen" Politiek
Politiek

Frank Vandenbroucke heeft boodschap voor vaccinweigeraars: "Jullie zullen moeten betalen"

Frank Vandenbroucke heeft boodschap voor vaccinweigeraars: "Jullie zullen moeten betalen"

Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zou het niet onlogisch zijn dat je volledig moet ingeënt zijn vooraleer je een land in Europa binnen kan komen zonder PCR-test. "Ik denk trouwens dat de meeste Europese landen die mening zullen hebben", zei hij daarover in 'De Afspraak'.

"Vergeet echter niet dat élk land zélf beslist. Frankrijk beslist over Frankrijk, Duitsland over Duitsland, België over België, alle Europese naties zullen zelf wel de touwtjes in handen houden. Maar ik hoop dat binnen Europa de bepalingen toch allemaal behoorlijk gelijkaardig zullen zijn", aldus VDB.

Vandenbroucke is van mening dat je - indien je naar het buitenland wil - recht moet hebben op een goedkope PCR-test of zelfs één die gratis is. "Als je nog geen uitnodiging hebt gekregen, lijkt het mij logisch dat we het alternatief - de PCR-test, dan - gratis of goedkoper maken", klinkt het.

"Hun verantwoordelijkheid"

Een PCR-test kost al gauw 48 euro of meer. Mensen die een vaccin weigeren, moeten mogelijk de volle pot betalen. "Ik weet niet of je het gratis moet maken voor mensen die het aanbod hebben gehad en zeggen dat ze het niet moeten hebben. Dat is je eigen verantwoordelijkheid."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws