Verplicht een winkelkar nemen in supermarkt heeft geen énkel effect tegen Covid-19 Royalty
Royalty

Verplicht een winkelkar nemen in supermarkt heeft geen énkel effect tegen Covid-19

Verplicht een winkelkar nemen in supermarkt heeft geen énkel effect tegen Covid-19

In de supermarkten moet je na de uitbraak van het coronavirus verplicht een winkelkar nemen. Dat zorgt er echter helemaal niet voor dat we beter 1,5 meter afstand houden. Dat blijkt uit een onderzoek van de UvA.

Zeven dagen lang werd in de winkel van supermarktmanager Andre van Reijen in het Nederlandse Veldhoven onderzoek gedaan naar welke maatregelen er in de supermarkt voor zorgen dat kolanten meer afstand gaan houden. Terwijl bezoekers een sensor droegen, zetten onderzoekers meerdere maatregelen in om de effecten te kunnen bekijken.

"Uit het onderzoek komt naar voren dat het verplicht stellen van een winkelwagen niet leidt tot minder contacten tussen mensen binnen 1,5 meter”, zegt onderzoeker Tessa Blanken van de UvA aan Hart van Nederland. Van Reijen is overigens helemaal niet verrast door de resultaten van het onderzoek. "Ik zie elke dag hoe consumenten zich bewegen. Om besmet te raken heb je langer intensief contact nodig.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws