-->

Grote rel door schietende Ben Weyts op Kristof Calvo: "Dit is degoutant"

Grote rel door schietende Ben Weyts op Kristof Calvo:
Woensdag 2 Juni 2021 - 19:39   I   door Redactie

Er is in het Vlaamse politieke land ophef ontstaan rond een video van Supercontent voor het ludieke Go Play-programma 'Shooting Stars'. Iedere aflevering nodigen ze een bekende kop uit in hun schietkraam. Dit keer was dat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Weyts moest op enkele politici schieten, waaronder Kristof Calvo. Op de vraag “Welke polititcus kan het minste drinken?” schoot Weyts richting de balon van Calvo. Hij maakte nog de opmerking: "Die Calvo moest er van in het begin aan".

Ongepast, zo vinden andere politici. Groen reageert bij monde van Fractieleider Bjorn Rzoska verbolgen. “Het ergste wat je in de politiek kan doen, is een geweer nemen en schieten op collega’s. Zelfs al was het maar voor de grap. Voor een ramp heb je maar één trigger én een persoon nodig", klinkt het. Ook Groen-voorzitster Meyrem Almaci is scherp: "Onwaardig", klinkt het.

Ook Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi is er niet over te spreken. "Degoutant", zegt hij zelfs. “Hier is niets grappig aan, al zeker niet in de huidige context. Een gewelddadig politiek klimaat creëert een gewelddadig maatschappelijk klimaat.”

TAGS  I  Ben Weyts  I  Kristof Calvo  I  Meyrem Almaci  I  n365