‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck: "Het verdriet kwam van heel diep in deze scène" Buitenland
Buitenland

‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck: "Het verdriet kwam van heel diep in deze scène"

‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck: "Het verdriet kwam van heel diep in deze scène"

Christine en Adil vernamen erg hard nieuws in ‘Thuis’: Christine kampt met TTS, het Tweeling Transfusie Syndroom, een aandoening waardoor de ene foetus meer voedingsstoffen opneemt dan de andere. Jammer genoeg stierf er één kindje.

“De zwangerschap wordt echter niet onderbroken”, vertelt Daphne Paelinck, die de rol van Christine speelt, in Story. “Het sterrenkindje zal dus in de baarmoeder blijven zitten tot het andere kindje geboren wordt. Ik wist dat die scène van afgelopen maandag, die draait om een dode baby, zeer emotioneel zou worden.”

"De tranen bleven maar komen"

“Er moesten sowieso tranen vloeien”, aldus Daphne, die in het echte leven ook zwanger is. “Sommige collega’s kunnen op commando huilen, ik niet. Ik moet me kunnen inleven in mijn rol. Voor deze plotwending had ik alleszins geen tranenstick nodig, want bij de eerste repetitie voelde ik de tranen al spontaan opkomen.”

“Ik heb de regisseur gevraagd om de generale repetitie voor één keer over te slaan en meteen in opname te gaan”, zegt de actrice nog. “Het verdriet kwam ook van heel diep en de scène stond er in één take op. De tranen bleven maar komen. Ik ging er zelfs van hyperventileren”, klinkt het.

Populair

Laatste nieuws