Antwerpen neemt grote maatregelen, De Wever waarschuwt ernstig Politiek
Politiek

Antwerpen neemt grote maatregelen, De Wever waarschuwt ernstig

Antwerpen neemt grote maatregelen, De Wever waarschuwt ernstig

Politie, parket en de stad Antwerpen gaan extra maatregelen nemen om het geweldig in Antwerpen aan te pakken. Vannacht was er al de zoveelste explosie.

Er komen heel wat maatregelen. “Systematische identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en het uitbreiden van het cameratoezicht zijn bestuurlijke maatregelen die meteen op het terrein zullen toegepast worden”, aldus het parket bij HLN.be. “Deze maatregelen zijn tijdelijk, maar ze blijven van kracht zo lang het nodig is om het veiligheidsgevoel van Antwerpenaren in de buurt te versterken en om criminelen te ontraden om geweldsdaden te plegen.”

Bart De Wever ziet in deze geweldaden overigens een fikse waarschuwing voor de jongeren. “De weg van de criminaliteit eindigt in het beste geval in de gevangenis. In het andere geval eindigt het in geweld. Wie kiest voor de criminaliteit, zorgt ervoor dat het leven van al wie hem lief is, kapot wordt gemaakt", zegt de burgemeester.

Wake-up call

"Die kiest ervoor dat zijn familie moet onderduiken uit schrik voor rivaliserende bendes. We zien de voorbeelden uit Nederland, waar geweld wordt gebruikt tegen familieleden van gekende drugscriminelen. Dát is wat de keuze voor de criminaliteit inhoudt. Ook voor druggebruikers is dit een wake-up call. Wie drugs gebruikt, is wel degelijk moreel mee verantwoordelijk voor criminaliteit en geweld.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws