Geert Molenberghs vreest het ergste door grote tuinfeesten en geen afstand meer: "We maken ons echt zorgen" Royalty
Royalty

Geert Molenberghs vreest het ergste door grote tuinfeesten en geen afstand meer: "We maken ons echt zorgen"

Geert Molenberghs vreest het ergste door grote tuinfeesten en geen afstand meer: "We maken ons echt zorgen"

Biostatisticus Geert Molenberghs waarschuwt nogmaals voor de aankomende versoepelingen van 9 juni. Hij vreest dat de cijfers opnieuw zullen stijgen daardoor.

Vooral het feit dat afstand houden niet meer nodig is en er feestjes in de tuin tot 50 personen mogen georganiseerd worden, zorgt voor nervositeit bij de experten. “Daar maken we ons zorgen over”, zegt Molenberghs.

“Als we veel feesten gaan geven waar geen enkele regel gerespecteerd wordt, en waar veel niet-gevaccineerden of deels-gevaccineerde mensen zijn, dan gaan we terug een opflakkering zien. Tegen de achtergrond van de zich bij ons uitbreidende Indiase variant, is dat echt niet wat we nodig hebben.”

“Als we naar de Europese rangschikking kijken van 31 landen die permanent worden vergeleken, dan staan wij op de vierde hoogste plaats”, zegt Molenberghs. “Enkel Litouwen, Nederland en Letland gaan ons nog voor met nog hogere cijfers. Dus we verbeteren, maar toch wel wat trager dan in andere Europese landen. We blijven dus pleiten voor de grootst mogelijke voorzichtigheid met contacten."

Populair

Laatste nieuws