Dinsdag 8 Juni 2021 - 11:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Zeer straf wat acteur Raf ‘Dieter’ Jansen verklapt over Jacques in 'Thuis'

Zeer straf wat acteur Raf ‘Dieter’ Jansen verklapt over Jacques in 'Thuis'

Raf Jansen speelt al enkele jaren mee in ‘Thuis’. Dit jaar is het wel de eerste keer dat hij deel mag uitmaken van de seizoensfinale. Raf kende als hoofdrolspeler de verhaallijn natuurlijk al enkele maanden op voorhand.

“Dieter zou wat meer volwassen worden”, zegt Raf in een gesprek met Gazet van Antwerpen. “Hij is een beetje een sloef, een brave huisvader. Dus ik was blij met die wending. Het politiewerk werd serieuzer. Jeroen (Lenaerts, die Tim Cremers speelt, nvdr.) en ik hebben niet het gevoel dat we als twee dwazeriken een zaak aan het oplossen waren.”

“Ik vind het de beste seizoensfinale sinds ik meespeel”, geeft de acteur eerlijk toe. “We hebben een fantastische slechterik, maar wie Jacques nu al slecht vindt, gaat nog verschieten. Peter speelt dat fantastisch. Het wordt spannend voor veel personages.”

Waldek in een instelling

De personages in ‘Thuis’ maken heel wat mee, véél meer dan een mens in het echte leven aan zou kunnen. “Ik zeg vaak dat mocht Waldek (Bart Van Aver­maet, nvdr.) echt bestaan, hij al in een instelling zou zitten met alles wat hij heeft meegemaakt, maar mijn personage heeft een kind neergeschoten en ook Jacques… Al kan er nog wel wat bij, denk ik”, lacht Raf.

TAGS  I  Thuis  I  shownieuws