Dinsdag 8 Juni 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Iederéén schrikt zich kapot na het zien van Kevin De Bruyne

Iederéén schrikt zich kapot na het zien van Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne (29) meldde zich maandag op het oefencomplex van de Rode Duivels. Achter een zonnebril en - uiteraard - een mondmasker verstopte KDB zijn gezicht. Het viel niet uit te maken hoe goed de blessure van De Bruyne al genezen was.

Een dag later is er meer duidelijkheid. De Belgische Voetbalbond (KBVB) verspreidde dinsdagochtend zelf beelden van De Bruyne. In een filmpje is te zien hoe de middenvelder van Manchester City na zijn aankomst iedereen begroet. De Bruyne gaat langs bij de bondscoach en trakteert al zijn ploegmaats op een hartelijke handshake.

Blauw oog

Meteen valt op dat De Bruyne er al een pak beter uitziet. De nodige rust heeft de neus en oogkas van de Rode Duivel duidelijk deugd gedaan. Er is nog sprake van een blauwe gloed rond het linkeroog van KDB, maar eigenlijk is dat verwaarloosbaar. En dat is toch erg straf.

De Bruyne liep elf dagen geleden een neusbreuk en een gebroken oogkas op tijdens de Champions League-finale. Na een keiharde botsing met Chelsea-speler Antonio Rüdiger kon De Bruyne niet verder. Op het eerste zicht zag het er niet goed uit, maar ondertussen gaat het een pak beter met onze landgenoot.

"KDB is er klaar voor, jongens"

De Bruyne onderging een kleine ingreep aan het oog en zal niet met een masker moeten aantreden. De eerste poulematch op het EK, nu zaterdag tegen Rusland, komt wellicht nog te vroeg. Tegen Denemarken en/of Finland zou KDB wel al kunnen spelen.

Op sociale media lopen ondertussen al de eerste reacties binnen. "Wow! Kevin ziet er echt al stukken beter uit", "De Bruyne is er klaar voor, jongens!" en "Nu heb ik er vertrouwen in. Komt goed", lezen we op Facebook.

De beelden:

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport