Kersverse mama Muriel (34) overleden aan corona zonder haar baby ooit gezien te hebben Royalty
Royalty

Kersverse mama Muriel (34) overleden aan corona zonder haar baby ooit gezien te hebben

Kersverse mama Muriel (34) overleden aan corona zonder haar baby ooit gezien te hebben

Een kinderverzorgster uit Namen is vorige week overleden aan de gevolgen van corona. Dat meldt Sudpresse. De vrouw was vlak na haar bevalling in coma belandt en is nooit meer wakker geworden.

Muriel raakte begin mei besmet met het coronavirus en was toen al aan de laatste weken van haar zwangerschap bezig. De Naamse verwachtte een vierde kind, een jongetje. Met haar echtgenoot had ze al drie dochters.

Zwangere vrouwen raken niet sneller besmet, maar ervaren de symptomen van Corona wel erger dan normaal. Ook Muriel. Na veel gehoest en ademhalingsmoeilijkheden bleek een ziekenhuisopname noodzakelijk. De artsen van het ziekenhuis in Namen verzorgden haar eerst op de kraamafdeling. Ze verhuisde na drie dagen naar de afdeling intensive care. “Ze was verzwakt, kon amper de slaap vatten en was erg overstuur bij de gedachte dat ze misschien niet meer terug kon naar haar gezin”, aldus haar echtgenoot, Tarik Akharmouch.

Op 10 mei begon de bevalling van Muriel. “Onze kleine zoon kwam ter wereld, maar mijn vrouw werd na acute hartproblemen tijdens de bevalling in een coma gebracht.” Uit die coma is Muriel nooit geraakt, en op 2 juni stierf ze zonder haar pasgeboren zoontje ooit te hebben gezien.

Muriel is geen uitzonderlijk geval. Eind april overleed een zwangere vrouw met Covid-19 op de dienst intensieve zorg van een Brussels ziekenhuis. Eerder was ook al een aanstaande moeder van boven de 45 jaar aan de gevolgen van het coronavirus gestorven

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws