Gooit Delta-variant roet in het eten van versoepelingen? Steven Van Gucht waarschuwt Royalty
Royalty

Gooit Delta-variant roet in het eten van versoepelingen? Steven Van Gucht waarschuwt

Gooit Delta-variant roet in het eten van versoepelingen? Steven Van Gucht waarschuwt

Door het goede weer en de vaccinatiecampagne blijven de besmettingen in ons land dalen. Dat meldt Steven Van Gucht op de persconferentie vandaag. Elke dag komen er nog wel besmettingen bij, maar de ziekenhuisopnames en overlijdens blijven dalen, met nog 820 mensen die in het ziekenhuis liggen waarvan minder dan de helft op intensieve zorg.

Van Gucht haalt aan dat de besmettingen voornamelijk plaatsvinden in een belangrijke groep die nog niet gevaccineerd is, namelijk de mensen van jonge en middelbare leeftijd. Tieners blijven de groep bij uitstek waar de meeste besmettingen voorkomen.

Sciensano meldt ook dat er amper besmettingen zijn bij mensen die volledig gevaccineerd werden. “Nog amper 0,32 procent besmettingen bij volledig gevaccineerde Belgen en twee op drie had geen symptomen”, aldus het instituut. Sinds het begin van de vaccinatiecampagne in ons land houdt Sciensano bij of er nog besmettingen optreden bij mensen die al volledig gevaccineerd zijn. Dit zijn de zogenaamde ‘doorbraakinfecties’. Deze gunstige cijfers bewijzen dat de vaccins in België aanslaan en effectief zijn.

Door de gunstige coronacijfers is het ook mogelijk dat België opnieuw oranje kleurt op de Europese ECDC-reiskaart. We zijn al maandenlang een hoogrisicoland dat rood kleurt en dus afgeraden wordt om naartoe te reizen. “Maar we moeten waakzaam blijven”, zegt Van Gucht. “De Delta-variant is nog steeds in zijn opmars, ook in België en die is besmettelijker dan de Zuid-Afrikaanse of Britse”.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws