-->

Martine (55) foltert jarenlang minderbegaafde zus

Martine (55) foltert jarenlang minderbegaafde zus
Vrijdag 11 Juni 2021 - 18:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De 55-jarige Martine Haustraete verschijnt vandaag voor de Oost-Vlaamse volksjury voor het folteren van haar zwakbegaafde zus. Die was bij Martine en haar kinderen gaan wonen toen hun moeder begon te dementeren en niet meer voor de vrouw kon zorgen.

Daar begon de nachtmerrie. De vrouw werd door haar zus geslagen met borden en glazen schalen, en op een keer met een hamer, waardoor haar vingers braken en ze er drie niet meer kon gebruiken. Ook plaatste de vrouw haar zwakbegaafde zus urenlang onder een ijskoude douche, waardoor de lenzen in haar ogen losgekomen waren en ze blijvende schade en gezichtsverlies opliep. Met de uitkering van haar zus ging ze winkelen en op café.

Aanvankelijk ontkende Haustraete alles, maar na een tijdje gaf ze al lachend toe en verklaarde ze dat de reden waarom ze haar zus zo folterde was omdat die op haar zenuwen werkte. Martine Haustraete werd vorige maand nog veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, voor de mishandeling van haar dementerende moeder. Ze was uitgehongerd door Haustraete, die voor haar moest zorgen.

Het gezin van Haustraete is berucht in het Oost-Vlaamse Ronse. Zo werden ze buitengezet op de hondenschool, omdat ze schopten en klopten naar en op de honden. De kinderen van Haustraete werden vaak van de bus gezet omdat ze voor overlast zorgden.

Het geweld wordt als foltering omschreven, met als verzwarende omstandigheid dat ze gezag uitoefende over het slachtoffer. Daarom moet Martine Haustraete dit keer voor de assisenjury verschijnen. Ze riskeert 30 jaar cel.

TAGS  I  Martine Haustraete  I  n2