-->

Ophef in Nederland na melding over Jürgen Conings

Ophef in Nederland na melding over Jürgen Conings
Zaterdag 12 Juni 2021 - 16:30   I   door Redactie

Ophef in het Nederlandse Groningen. Daar werd gisteren een man gespot op een begraafplaats, waarvan gedacht werd de voortvluchtige militair Jürgen Conings te zijn. Dat meldt AD.nl. Het was een burger die de verdachte man meldde bij de politie, die nam de melding zeer serieus en ging ervan uit bij de missie zelf ook ‘gevaar te lopen’.

Uiteindelijk bleek het niet om de militair te gaan, maar om een Duitse dubbelganger. “Hij had qua uiterlijk zeker overeenkomsten met Conings.”

De Groningse politie maakte duidelijk op Instagram dat ze dergelijke oproepen zeer ernstig nemen en er ook altijd op zullen reageren. Toen ze ter plaatse kwamen op de begraafplaats, trof de politie inderdaad een man aan in de berm, maar het bleek om een Duitser te gaan. De man was een hiker en had veel uiterlijke gelijkenissen met Jürgen Conings. De politie verklaarde dat de man inderdaad op een voortvluchtige militair leek.

Jürgen Conings verdween drie weken geleden nadat hij wapens stal uit waarschijnlijk de kazerne van Leopoldsburg. Hij uitte bedreigingen aan ondere andere Marc Van Ranst en verdween dan met de noorderzon. Na intensieve zoekingen in voornamelijk bosgebied in Limburg, blijft de man spoorloos. Eerder deze week troffen speurders wel een rugzak aan met wapens, munitie en medicijnen. Ze zijn er 80 of 90 procent zeker van dat de rugzak van Conings was.

TAGS  I  Jürgen Conings  I  n2