Zaterdag 12 Juni 2021 - 23:05   I   door Redactie

Romelu Lukaku verbaast iedereen na België-Rusland: "Veel tranen gevloeid"

Romelu Lukaku verbaast iedereen na België-Rusland:

De vlotte 3-0-zege tegen Rusland zaterdagavond was belangrijk voor de Rode Duivels op voetbalvlak, maar viel in het bredere kader van het leven eigenlijk in het niets. Dat maakte Romelu Lukaku nog eens duidelijk.

Want uiteraard was hij tevreden over zijn twee goals, maar zijn eerste gedachten gingen uit naar Christian Eriksen, zijn ploegmaat bij Inter die in Denemarken-Finland een hartaanval kreeg.

"Er waren veel tranen voor de wedstrijd", zei hij voor de camera's van Sporza. "Het was heel moeilijk focussen voor deze wedstrijd. Ook voor Toby, Jan, Nacer. We kennen hem allemaal heel goed. Ik denk dat hij bij bewustzijn is, dat heb ik gelezen in de groep."

Twee kinderen

"Ik hoop dat hij terug gezond wordt, hij heeft twee jonge kinderen. Die hebben hem nodig. En dat klinkt misschien egoïstisch, maar wij ook als ploeg", doelde hij op Inter. "Ik ben blij met de overwinning, maar mijn gedachten zijn nu bij Christian.”

Dat had hij ook al tijdens de match laten merken toen hij na zijn eerste goal naar de camera's liep en uitpakte met de boodschap '“Chris, sterkte jongen. I love you”, kon je de Rode Duivel horen zeggen.'

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland  I  Voetbal