Zondag 13 Juni 2021 - 08:00   I   door Redactie

Ontevreden Rode Duivel haalt al meteen uit na zege tegen Rusland

Ontevreden Rode Duivel haalt al meteen uit na zege tegen Rusland

3-0 in de openingsmatch van een EK met ook nog eens de leidersplaats en een nederlaag van de voornaamste concurrent. Méér dan redenen genoeg om tevreden te zijn, maar blijkbaar is dat nog niet voldoende voor sommigen.

Want kort na het eindsignaal klonken er al direct kritische geluiden. Met name over de tweede helft waarin de Rode Duivels met een 2-0-voorsprong toch ietwat op automatische piloot gingen spelen en pas in de slotfase de score konden uitdiepen.

Maar dat kon Romelu Lukaku allerminst hebben. "Onze eerste helft was goed, onze tweede helft slordig", liet hij aan Sporza verstaan. "Daar moeten we aan werken. Als we verder willen geraken in het toernooi moet het beter dan in de tweede helft."

Winnaarsmentaliteit

Het tekent de gigantische winnaarsmentaliteit van de aanvaller. En wellicht zit hij er ook mee in zijn hoofd dat nu hij al twee goals achter zijn naam staan heeft, hij nog meer matchen dan de groepsfase zal nodig hebben als hij topschutter wil worden.

Maar aan de andere kant is het ook niet altijd positief voor de groepssfeer als er na een dergelijke mooie zege meteen al kritiek wordt geuit. Benieuwd hoe de rest van de Rode Duivels daarmee zal omgaan.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland  I  Voetbal