Imke Courtois krijgt verwoestende kritiek te verwerken voetbal
voetbal

Imke Courtois krijgt verwoestende kritiek te verwerken

Imke Courtois krijgt verwoestende kritiek te verwerken

Al sinds 2015 zien we Imke Courtois geregeld op televisie verschijnen als voetbalanaliste. Vier jaar geleden stopte ze met voetballen en stortte ze zich volledig op haar studies en haar bezigheid als analiste.

“Voor mij is dat iets plezierigs, niet de oplossing van een existentieel vraagstuk”, zegt Imke in De Morgen over haar werk als analiste. “Het is alleszins niet zo dat ik mezelf graag hoor praten. En het helpt om jezelf niet te veel vragen te stellen. Wie met zijn kop op tv komt, moet een bepaalde drempel over. Je moet assertief zijn en het durven los te laten."

"Als het persoonlijk wordt, dan ben ik daar niet goed van"

Net zoals zoveel BV’s krijgt ook Imke te maken met kritiek op social media. Dat probeert ze zo goed en kwaad als ze kan naast zich neer te leggen, al is dat niet altijd even gemakkelijk. “Ik heb geen Twitter, dat helpt. Soms komt het wel tot bij mij, maar ik vind het erger als het mijn moeder bereikt. Voor wie niet in de tv-wereld zit, is het moeilijk te begrijpen waarom een buitenstaander die mij niet kent verwijten naar mijn hoofd slingert.”

“Mocht je nu zeggen dat mijn analyse niet klopt, dan is dat oké, want je bent het gewoon niet eens met wat ik zeg”, aldus Imke. “Maar als het persoonlijk wordt, dan ben ik daar niet goed van. Hoer, stom wicht, dat soort taal. Dat gebeurt vaak, hoor.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws