Engeland maakt favorietenrol waar en duwt Kroatië dieper in de put voetbal
voetbal

Engeland maakt favorietenrol waar en duwt Kroatië dieper in de put

Engeland maakt favorietenrol waar en duwt Kroatië dieper in de put

De machtsverhoudingen zijn gerespecteerd. Engeland won zondag in eigen huis met 1-0 van Kroatië, een vice-wereldkampioen in verval. Raheem Sterling bezorgde de mede-favoriet zo de leiding in groep D.

Engeland-Kroatië 1-0

Op papier zag dit er als een geweldige affiche uit, maar op het veld viel het ferm tegen. Engeland begon sterk, met onder meer een schot tegen de paal van Phil Foden, de ploegmaat van De Bruyne bij Manchester City. Maar daarna zakte de thuisploeg even ver weg als een slap Kroatië.

De tweede helft dreigde niet veel beter te worden, tot Sterling toesloeg. Hij werd uitstekend aangespeeld door Phillips en prikte op het uur de 1-0 binnen. Bijna werd het via Harry Kane 2-0, maar ook hij vond de paal.

Onmachtig

Daarna was het op Wembley aftellen tot het eindsignaal. Een onmachtig Kroatië kon maar weinig klaarmaken. Zodat Engeland een vrij zoutloze maar wel verdiende winnaar werd. Kroatië moet nu vol aan de bak tegen Tsjechië en Schotland.

Stand groep D

1. Engeland 3

2. Schotland 0

3. Tsjechië 0

4. Kroatië 0

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws