Michel Wuyts niet te spreken over hoe VRT hem behandelde: “Frank Raes werd dat wél gegund”

Michel Wuyts niet te spreken over hoe VRT hem behandelde: “Frank Raes werd dat wél gegund”
Maandag 14 Juni 2021 - 22:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Michel Wuyts weet met zijn teleurstelling geen blijf nadat vrijdag werd aangekondigd dat hij na dit jaar met pensioen gestuurd wordt. Hij had verwacht dat de VRT meer erkentelijkheid zou tonen.

"Toen Martine Tanghe afscheid nam, dacht ik dat ze er vrede mee had”, zegt Michel in Het Laatste Nieuws. “Achteraf vernam ik dat Martine wilde doorgaan, maar haar dat niet gegund werd. Toen begreep ik dat het pensioen voor mij onafwendbaar was.” 

“Toch dacht ik dat ze me uit erkentelijkheid zouden laten verder werken als zelfstandige”, bekent hij. “Dat is Frank Raes gegund geweest (Frank ging in 2019 een eerste keer op pensioen, maar bleef werken aan ‘Extra Time’, nvdr.), die net als André Meganck (voormalige rechterhand van wielercommentatoren, nvdr.) als zelfstandige voor de VRT bleef werken.” 

“Ik ging ervan uit dat ze me wat zouden gunnen als freelancer"

“Maar de dossiers-Tanghe en -Wuyts werden symbooldossiers”, aldus Michel. “Een nieuwe CEO betekent een nieuw bewind. Er moet ruimte komen voor nieuwe mensen en dus dient er gesnoeid te worden in de bovenlaag. Er hielp geen lievemoederen aan.” 

“Ik ging ervan uit dat ze me wat zouden gunnen als freelancer, maar ook op dat punt was het ‘neen’”, klinkt het. “Dat heeft ook te maken met de zoveelste besparing. Maar CEO's blijven vaak niet lang en je weet nooit hoe een opvolger daarover denkt", besluit Michel.

TAGS  I  Michel Wuyts  I  sport  I  shownieuws