Dinsdag 15 Juni 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Erg slecht nieuws over Wout van Aert: “Een flinke streep door de rekening”

Erg slecht nieuws over Wout van Aert: “Een flinke streep door de rekening”

Wout van Aert zet momenteel alles op alles om zondag top te zijn voor het BK wielrennen. Op zich is het al een hele prestatie van Wout om voluit te kunnen gaan, nadat hij een tijdje out was door een blindedarmontsteking.

Midden mei werden de plannen van Wout van Aert flink in de war gestuurd door een blindedarmoperatie. De hoop werd er echter ingehouden en Wout en zijn wielerteam Jumbo-Visma gingen ervan uit dat de operatie geen gevolgen zou hebben voor zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen. Dat draaide achteraf bekeken wel even anders uit dan gedacht. 

"Hij staat zeker niet waar we hoopten dat hij zou staan"

”Het is een flinke streep door de rekening geweest”, zegt Mathieu Heijboer, head of performance van Jumbo-Visma. “Wout was na de klassiekers volop in opbouw. Hij zou met ons op hoogte gaan, naar de Sierra Nevada. En daarna zou hij de Dauphiné te rijden."

"In de plaats daarvan zat hij thuis en heeft hij vrij lang niks kunnen doen", aldus Heijboer. "Dat speelt hem nog steeds parten. Hij staat nu zeker niet waar we hoopten dat hij zou staan in een normale situatie.”

Kruis door goede voorbereiding

Wout was volgens Heijboer minstens een week buiten strijd. “En ook daarna mocht het fietsen wat hij toen heeft gedaan, nog niet de naam training hebben", klinkt het. 

"Het is een operatie geweest, zijn buikspieren zijn open gemaakt. Het heeft impact gehad op zijn fysiek", benadrukt Heijboer. "Het is niet alleen dat hij heeft stilgezeten. Zijn lichaam heeft ook tijd nodig gehad om te helen. Dat heeft een goede voorbereiding uiteraard doorkruist.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport