Dinsdag 15 Juni 2021 - 18:00   I   door Redactie

Hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann reageert voor het eerst: “Dit is schandalig”

Hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann reageert voor het eerst: “Dit is schandalig”

De Duitse hoofdverdachte in de zaak-Maddie McCann, Christian Brückner (44), heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen van ontvoering en moord. Dat deed hij in een brief die hij schreef en die de Duitse krant Bild heeft kunnen inkijken.

In de brief noemt Brückner het “schandalig dat een onschuldig persoon in de gevangenis moet zitten”. Duitse speurders hebben immers enkel aanwijzingen maar geen hard bewijs tegen de 44-jarige. Brückner zit momenteel een celstraf uit van zeven jaar voor de verkrachting van een oudere vrouw in 2005 in Praia da Luz.

Verder verwijt hij de onderzoekers ervan “vooringenomen” te zijn en zouden ze volgens hem “ontslagen moeten worden omdat ze een onschuldige persoon vervolgen”. “Iemand beschuldigen is één ding. Maar het is een groot schandaal wanneer een openbare aanklager een publieke campagne op basis van vooroordelen begint voordat een proces van start gaat."

"Ik eis dat openbare aanklagers Wolters en Lindemann daarom ontslagen worden. Door hun willekeurige veroordeling tegen een onschuldige persoon en hun schandalige campagne voordat ik alles ontkende, hebben ze bewezen dat ze niet geschikt zijn om hun functie te blijven uitoefenen.” Speurders zijn nog steeds aan het onderzoeken wat de betrokkenheid van Brückner is.

Maddie McCann was drie jaar oud toen ze verdween in 2007 in de Portugese Algarve. Haar ouders waren op het moment dat Maddie uit haar bedje ontvoerd werd, op een paar meter van de kamer aan het eten. Het meisje is nooit teruggevonden.

TAGS  I  Maddie McCann  I  n365