Dinsdag 15 Juni 2021 - 19:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

‘VTM NIEUWS’-anker Stef Wauters met het schaamrood op de wangen tijdens live-uitzending: “Nog nooit”

‘VTM NIEUWS’-anker Stef Wauters met het schaamrood op de wangen tijdens live-uitzending: “Nog nooit”

De eerste dagen van het Europees kampioenschap voetbal worden overschaduwt door het drama dat zich zaterdag afspeelde tijdens Denemerken - Finland. De Deense sterspeler Christian Eriksen kreeg een hartaanval op het veld en moest gereanimeerd worden.

Eriksen, ploegmaat van onze landgenoot en spits bij de Rode Duivels Romelu Lukaku bij Inter Milan, liet in La Gazetta Dello Sport alvast weten dat het beter met hem gaat. “Ik zal niet opgeven. Ik voel me nu beter, maar ik wil begrijpen wat er gebeurd is.”

Dat Eriksen er nog is, heeft hij te danken aan alle betrokkenen die op het veld meteen begonnen aan de reanimatie. De Italiaanse voetbalbond heeft daarna beslist dat alle profs in Italië nu een EHBO-cursus moeten volgen. 

Een schande

Maar ook bij ons willen nu plots heel veel mensen leren hoe ze iemand moeten reanimeren. De website van het Rode Kruis kreeg sinds zaterdag drie keer meer bezoekers dan normaal.

Op het ‘VTM NIEUWS’ werd ook nog eens duidelijk uitgelegd wat men moet doen als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt. “Ik moet toegeven: ik heb nog nooit zo’n cursus gevolgd”, bekende Stef na de uitleg. “Een schande eigenlijk. Ik zou dat dringend eens moeten doen.”

TAGS  I  Stef Wauters  I  n365