Symptomen helemaal anders: Zo weet je of je de deltavariant hebt opgelopen Royalty
Royalty

Symptomen helemaal anders: Zo weet je of je de deltavariant hebt opgelopen

Symptomen helemaal anders: Zo weet je of je de deltavariant hebt opgelopen

De deltavariant van het Covid 19-virus overspoelt momenteel Groot-Brittannië. Onderzoekers, zoals professor in de genetische epidemiologie Tim Spector van het King’s College London, bevonden dat de symptomen van de nieuwe variant te vergelijken zijn met die van een zware verkoudheid. Met als belangrijkste symptomen hoofdpijn, keelpijn, een lopende neus en koorts. Dat schrijft The Guardian.

Volgens de onderzoekers lijken data die ze verzamelden via een coronatracking-app bij vier miljoen deelnemers erop te wijzen dat de deltavariant aanvoelt als een “stevige verkoudheid”. “Covid gedraagt zich nu anders”, Spector. “Mensen zouden kunnen denken dat ze gewoon een seizoensgebonden verkoudheid hebben en nog altijd naar feestjes kunnen gaan. Volgens ons is dat een belangrijke oorzaak voor de verspreiding van de variant.”

Andere gekende symptomen van de gekende alphavariant (de Britse variant) zijn hoesten en het verlies van geur en smaak. Hoesten komt echter pas op de vijfde plaats als symptoom van de deltavariant en geur- en smaakverlies staat zelfs niet in de top 10. Belgische experts vrezen dan ook dat de deltavariant binnenkort ook in ons land zal domineren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws