-->

Nieuwe versoepeling voor gevaccineerden

Nieuwe versoepeling voor gevaccineerden
Woensdag 16 Juni 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Er komt een nieuw privilege voor gevaccineerden. De gezondheidsministers zaten daarover samen op vraag van de corona-experts. Wie volledig gevaccineerd is en in contact is geweest met iemand die besmet is met het coronavirus hoeft niet meer in quarantaine te gaan. Er volgt enkel nog één PCR-test.

"Vanuit wetenschappelijke hoek adviseren we om de verplichte quarantaine te laten vallen voor volledig gevaccineerden die contact hebben gehad met een coronapatiënt”, zegt Sciensano-viroloog Steven Van Gucht aan Het Nieuwsblad. “Bij hen moet het volstaan om enkel nog een PCR-test af te nemen.”

"Bij volledig gevaccineerden weten we dat de kans veel kleiner is dat ze nog besmet raken met het virus”, zegt Van Gucht. “Ook zullen ze het virus veel minder snel doorgeven. De kans op transmissie kan dalen met 80 procent. Virologisch gezien vormen zij dus een veel minder groot gevaar."

Voordelen

Omdat er toch nog een klein risico is, moeten ze nog één PCR-test ondergaan. Het begint zo wel steeds duidelijker te worden dat mensen die zich laten prikken, echt wel voordelen hebben. De inenting is overigens niet verplicht.

TAGS  I  Coronavirus  I  vaccinatie  I  Steven Van Gucht  I  n365