Woensdag 16 Juni 2021 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Imke Courtois doet opmerkelijke onthulling over Karl Vannieuwkerke: “Dit zei hij tegen me”

Imke Courtois doet opmerkelijke onthulling over Karl Vannieuwkerke: “Dit zei hij tegen me”

Imke Courtois schuift al jaren bij aan tafel wanneer de belangrijkste voetbalmatchen geanalyseerd moeten worden. Maar tijdens de Olympische Spelen wordt het menens: in 'Tokio Live' zal ze namelijk zélf de liveverslaggeving voor haar rekening nemen.

"Zenuwen heb ik nu nog niet, maar wanneer die eerste dag dichterbij komt, zullen die ongetwijfeld door mijn keel gieren", zegt Imke in Het Laatste Nieuws. Voor ‘Tokio Live’ zal ze goed voorbereid zijn. Daarvoor wordt ze al een hele tijd opgeleid. 

”We begonnen met filmpjes op de gsm voor online”, aldus Imke. “Later gingen we de studio in. Ik heb ook al een beetje live-ervaring opgebouwd door het presenteren van het Europa League-magazine. Dat was vaak heel laat te zien op Canvas, een ideale oefenplek.”

Concrete tip van Karl Vannieuwkerke

Voor advies kan ze altijd terecht bij haar mentor, Karl Vannieuwkerke. ”Karl kan streng zijn, het is zeker niet zo dat hij de hele tijd staat te applaudisseren”, laat Imke weten. “Een concrete tip die ik van hem kreeg was bijvoorbeeld om stil te staan tijdens het presenteren. Ik bewoog blijkbaar steeds een beetje. Stilstaan geeft meteen een rustige indruk, al is het niet simpel als je daar staat met een hartslag van 200”, lacht ze.

TAGS  I  Imke Courtois  I  Karl Vannieuwkerke  I  sport  I  voetbal