Woensdag 16 Juni 2021 - 19:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Lauren ‘Thilly’ Müller heel eerlijk over ‘Thuis’-finale: “Ik had hier geen flauw idee van”

Lauren ‘Thilly’ Müller heel eerlijk over ‘Thuis’-finale: “Ik had hier geen flauw idee van”

Thilly was een van de spilfiguren in de seizoensfinale van ‘Thuis’. Hierin bevrijdde ze haar zus Judith met de hulp van Waldek uit de handen van de gemene Jacques. Hiermee kwam de slechterik aan zijn einde, een verhaallijn waarop de kijkers al weken zaten te wachten.

“Eigenlijk nog veel langer, want alles is destijds begonnen met de verkrachting van Thilly door Jacques”, blikt Lauren terug in Gazet van Antwerpen. “Die vond zelfs al voor de coronacrisis plaats. Er was me toen gezegd dat Thilly niet meteen zou te weten komen wie de dader was, maar ik had geen idee dat dit zo lang zou duren.”

Extra getest

Lauren geeft eerlijk toe dat het met de coronamaatregelen niet evident was om scènes in te blikken. “In het begin was het als actrice zoeken naar een juiste manier om toch het juiste gevoel bij een scène over te brengen”, vertelt Lauren. “Ons biologisch instinct doet ons mensen omarmen of knuffelen als er gevoelens moeten geuit worden. Dat ging niet meer. Terwijl een aanraking net meer zegt dan honderd woorden.” 

“Op het scherm lijken we soms dicht bij elkaar te staan, maar dat kwam door het gebruik van bepaalde lenzen", legt de actrice uit. "In werkelijkheid kon je twee tafels kwijt tussen twee personen in een scène. Voor de spannende scènes in de slotaflevering is er wel extra getest zodat we toch wat meer fysiek konden spelen: een meerwaarde voor het resultaat.”

TAGS  I  Lauren Müller  I  Thuis  I  n365