Geert Molenberghs waarschuwt: "Op korte termijn kan het fout gaan" Royalty
Royalty

Geert Molenberghs waarschuwt: "Op korte termijn kan het fout gaan"

Geert Molenberghs waarschuwt: "Op korte termijn kan het fout gaan"

Er komen steeds meer versoepelingen, maar biostatisticus Geert Molenberghs waarschuwt voor overdreven optimisme. De deltavariant is - net als in het Verenigd Koninkrijk - flink aan het oprukken in ons land.

De varianten baren Molenberghs zorgen. “Ondertussen gaat het bij 13 procent van de circulatie om de deltavariant, 11 procent is Braziliaans. De twee varianten staan samen voor 25 procent van circulatie. De deltavariant gaat het pleit winnen over twee tot drie weken en op 50 procent uitkomen", klinkt het bij HLN LIVE.

“Op korte termijn kan het dus in landen met zeer goede cijfers de foute kant opgaan", vervolgt Molenberghs. "Daar zijn we nu bezorgd over, ook al zien we dat nog niet in onze cijfers.”

Voorzichtig zijn

Molenberghs pleit voor voorzichtigheid op het Overlegcomité. “Ook hier moeten we voorzichtigheid aan de dag leggen. We mogen ons niet blind staren op de goede evolutie van vandaag. De versoepelingen van 9 juni zijn nog niet te zien in de cijfers, dus we wachten best eerst af op wat die opgeleverd hebben voor we extra versoepelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws