Baby in Antwerpse vondelingenschuif aangetroffen Royalty
Royalty

Baby in Antwerpse vondelingenschuif aangetroffen

Baby in Antwerpse vondelingenschuif aangetroffen

Enkele weken geleden is er voor het eerst sinds 2019 opnieuw een baby’tje gevonden in de vondelingenschuif in Antwerpen. Dat maakte burgemeester Bart De Wever vandaag bekend op zijn Facebookpagina. Het jongetje kreeg de schuilnaam “Finn”. Het jongetje verkeert in goede gezondheid.

Omdat het OCMW deel uitmaakt van de stad Antwerpen, is burgemeester Bart De Wever automatisch de wettelijke voogd van het kindje. “Enige tijd geleden werd deze rakker bij Moeders voor Moeders in de vondelingenschuif gelegd. De mama kwam zich daarna helaas niet melden. Ze blijft heel welkom om dat alsnog te doen. Voorlopig ben ik de voogd van dit kleine wonder.

Mijn dochters noemden hem baby Finn. Het zal de kleine Finn aan niets ontbreken. Welkom nieuwe Antwerpenaar, en weet dat je liefdevol bent ontvangen in onze stad”, liet De Wever weten op zijn facebookpagina.

In totaal werden er, sinds de komst in 2000, nu 19 kindjes in de Antwerpse vondelingenschuif gelegd. Pas in 2007 werd er voor het eerst een kindje in de schuif gevonden, Thomas. Het recordjaar was 2018 met in totaal 4 kindjes die in schuif gelegd werden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws