Zaterdag 19 Juni 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Enorme klap voor Willy Sommers: “Binnen het half uur is hij overleden”

Enorme klap voor Willy Sommers: “Binnen het half uur is hij overleden”

Willy Sommers treedt al bijna 50 jaar op, met gemiddeld meer dan 200 optredens per jaar. ‘The show must go on’ is zowat zijn levensmotto, zelfs toen hij net vernomen had dat zijn vader gestorven was, kon hij zijn publiek niet in de steek laten.

“Het staat in mijn geheugen gegrift, het is onuitwisbaar", zegt Willy op Radio 1. "Mijn vader was de laatste jaren van zijn leven zwaar dementerend. Ze hadden me gevraagd voor een optreden in Djerba, voor 650 Vlamingen. Ik zei nog tegen mijn mama: ‘Zou ik dit wel aannemen, want papa is toch niet goed.’ Mama zei toen: ‘Deze strijd tegen de dood duurt nu al zoveel jaren, het zou moeten lukken moest er nu iets gebeuren.’”

Aan de grond genageld

Uiteindelijk besloot Willy om het optreden toch te doen. “Een paar uur nadat we waren aangekomen, kreeg ik telefoon van mijn zus: ‘Willy, papa is stervende.’ Ik stond aan de grond genageld."

"De huisarts was ook aanwezig bij mijn vader en die kwam ook aan de lijn. ‘Willy, als je de knop kunt omdraaien en kunt optreden, doe dat dan, want binnen het half uur is hij overleden.’ En dan sta je voor een dilemma, maar ik heb de knop toch kunnen omdraaien.”

Altijd fier

Dat hij toen toch heeft opgetreden, daar heeft Willy nog steeds geen spijt van, integendeel. "Mijn vader is heel zijn carrière met me meegegaan, hij was mijn vaste begeleider, het zou hem heel veel plezier gedaan hebben", aldus de zanger. 

"Hij was altijd zo fier op mij. Na het telefoontje van mijn zus en de dokter ben ik naar mijn kamer gegaan en ben beginnen huilen. Ik heb dan toch opgetreden omdat ik dacht: hij zou het zo gewild hebben.”

TAGS  I  Willy Sommers  I  shownieuws