Zaterdag 19 Juni 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Erika Vlieghe houdt haar hart vast: “Hier is het nog veel te vroeg voor”

Erika Vlieghe houdt haar hart vast: “Hier is het nog veel te vroeg voor”

Heel wat dance-fanaten kregen eerder het deksel op de neus: er is namelijk wéér geen Tomorrowland dit jaar. De burgemeesters van Boom en Puurs lieten zich leiden door advies van de GEMS-experten.

“We hebben de burgemeesters niets specifieks voor Tomorrowland aangeraden”, zegt Erika Vlieghe in Gazet van Antwerpen. “We hebben ze gewoon gewezen op een advies over massafestivals dat we in februari hebben gepubliceerd. We hebben ze uitgelegd dat we voor deze zomer nog altijd achter dat advies staan. Het is volgens ons nog altijd te vroeg voor massafestivals.” 

“De aanwezigheid van de deltavariant neemt snel toe in België"

Vlieghe maakt zich duidelijk nog zorgen om de Indiase coronavariant, de zogenaamde deltavariant. “De aanwezigheid van die variant neemt snel toe in België en in andere landen zoals Portugal en het Verenigd Koninkrijk”, laat Vlieghe weten. “We weten niet goed tot wat dat gaat leiden. Heel deze zomer moeten nog mensen worden gevaccineerd. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om voorzichtig te zijn.”

“Een massafestival is een situatie waarin heel veel mensen uit verschillende landen dicht bij elkaar kruipen. Dat zijn situaties waarbij virussen worden overgedragen en die beschouwen wij dus als risicovol", besluit de infectiologe.

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  deltavariant  I  coronavirus