Margriet Hermans doet pijnlijke vaststelling: “Ik kan het niet meer”

Margriet Hermans doet pijnlijke vaststelling: “Ik kan het niet meer”
Zondag 20 Juni 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Margriet Hermans mag dan wel 67 jaar zijn, wanneer ze op televisie verschijnt, straalt ze tegenwoordig als nooit tevoren. Toch merkt ze aan haar lichaam dat de jaren voorbijgaan.

“Mijn bureau is boven. Het is daar veel gezelliger werken dan beneden. Maar rap de trap oplopen? Dat is er niet meer bij”, zegt Margriet in Primo. “Daar betaal ik de prijs voor in mijn knieën. Mijn gewrichten zijn sowieso mijn zwakke plek.”

“Ik dacht altijd dat er iets was met mijn heup, maar die pijn is blijkbaar afkomstig van mijn rug”, vervolgt Margriet. “Sinds ik naar de kinesist ga en een nieuwe matras gekocht heb, gaat het gelukkig beter. Rust roest, luidt het gezegde en dat klopt. Sinds ik mezelf dwing om vaker te bewegen, vóel ik me ook beter. Echt, stappen is de beste probleemoplosser die er bestaat.”

"Ik hoef niet meer per se áltijd gelijk te krijgen”

Toch ziet de zangeres ook voordelen aan ouder worden. “Je weet beter wat je wilt, wie je ben en waar je voor staat”, klinkt het. “En deze levenservaring kun je weer delen met anderen. Je wordt ook zorgvuldiger in het kiezen van je gevechten. Tegenwoordig kies ik met wie en op welke momenten ik wel of niet de strijd aanga. Ik ben het nog altijd vaak oneens, maar ik hoef niet meer per se áltijd gelijk te krijgen”, besluit ze.

TAGS  I  Margriet Hermans  I  shownieuws