Zondag 20 Juni 2021 - 10:00   I   door Redactie

10-jarige Jacob kan na coronabesmetting plots niet meer stappen

10-jarige Jacob kan na coronabesmetting plots niet meer stappen

Dokters raken er niet uit waarom de 10-jarige Britse Jacob plots niet meer kan wandelen. De moeder van de jongen denkt dat de oorzaak bij het coronavirus te vinden is. Dat schrijft The Mirror.

Jacob is al sinds maart niet meer in staat om naar school te gaan. Door een mysterieuze ziekte is de jongen te zwak geworden om te wandelen. Zijn moeder denkt dat Jacob lijdt aan het posturaal orthostatisch tachycardie syndroom (POTS), een ziekte die getriggerd zou kunnen worden door het coronavirus.

Resultaten van een gezond kind

De moeder raakt stilaan gefrustreerd. “De dokters zeggen dat Jacob een gezond kind van 10 jaar is, maar hoe verklaren ze dan zijn symptomen?”, vraagt de vrouw zich af. Jacob zou corona opgelopen hebben nadat zijn vader positief testte.

POTS kan weken of maanden nadat iemand positief testte op Covid-19 voor het eerst pas optreden. Typische symptomen zijn vermoeidheid, zwakheid, trillende handen en benen, hoesten en moeite met ademen. Sommige van die symptomen kunnen dus verward worden met die van Covid-19. Jacob en zijn moeder hopen dat er binnenkort een oplossing komt.

TAGS  I  Coronavirus