Zondag 20 Juni 2021 - 17:00   I   Foto: SBS  I   door Redactie

Schrijnend voor Delphine Lecompte: “Voor de derde keer in een half jaar tijd op spoed”

Schrijnend voor Delphine Lecompte: “Voor de derde keer in een half jaar tijd op spoed”

Het Laatste Nieuws wist Delphine Lecompte te strikken voor een openhartig interview. Hierin praat ze heel eerlijk over haar vroegere drankverslaving. Nog niet zo lang geleden overleefde ze een alcoholvergiftiging.

“Op Hemelvaartsdag 2020 - ik was nog dronken van de dag ervoor - vond ik het een goed idee om om zeven uur 's ochtends naar Omer (haar 88-jarige vriend, nvdr.) te gaan en daar driekwart fles gin te drinken in een halfuur”, vertelt Delphine. “Ik ben in een soort van coma gesukkeld, ze hebben me met de ambulance moeten wegvoeren, het was de derde keer in zes maanden tijd dat ik op de spoed belandde. Ik heb me toen laten opnemen voor ontwenning.”

"Ik ben chagrijnig zonder drank"

“Ik ben nu dertien maanden van de drankduivel verlost, maar ik mis de alcohol heel erg”, bekent Delphine. “Niet die droevige toestanden en het bijna doodgaan. Wel de roes, het feesten en de rock-'n-roll. Ik ben chagrijnig zonder drank. Ervoor was ik gemoedelijker en sociaal. Alles was eenvoudig en morsig. Eten, drinken, drie keer per dag de liefde bedrijven.” 

“Nu is alles dor en lamlendig”, aldus de dichteres die dankzij 'De Slimste Mens' nationale bekendheid verwierf. “Het zijn lange, saaie, vervelende dagen. Gelukkig heeft het op mijn schrijven wel een gunstige invloed. Ik heb me onlangs laten onderzoeken, mijn bloedwaarden zijn uitstekend. Al valt lichte hersenschade niet uit te sluiten. Ik moet het nu proberen vol te houden”, concludeert ze.

TAGS  I  Delphine Lecompte  I  shownieuws