Zondag 20 Juni 2021 - 13:21   I   door Redactie

Lichaam van Jürgen Conings is gevonden

Lichaam van Jürgen Conings is gevonden

Het lichaam van Jürgen Conings is gevonden in Dilserbos. Het was burgemeester Johan Tollenaere (Open VLD) van Maaseik die tijdens het mountainbiken een lijkgeur waarnam. Hij gaf vervolgens de coördinaten door. Intussen werd ook bevestigd dat het om het lichaam van Conings gaat.

Tijdens een fietstocht merkte Tollenaere een vreemde geur op. Daarop verwittigde hij het leger, dat nog steeds aanwezig was in het bos.

Conings verdween op 17 mei nadat hij wapens gestolen had en bedreigen geuit had tegenover viroloog Marc Van Ranst en een moskee in het Limburgse Eisden. Sinds de verdwijning van Conings verbleef Van Ranst in een safehouse. Men vreesde immers voor een aanslag van de militair.

Op OCAD-lijst

Een dag na zijn verdwijning werd de auto van Conings aangetroffen. Al meer dan een maand werden tientallen zoekacties gehouden in Nationale Park Hoge Kempen in Limburg. Conings stond op de OCAD-lijst van potentieel gevaarlijke terroristen.

Doodsoorzaak

Het zou om een wanhoopsdaad van Conings gaan. Hij zou al drie weken zijn overleden volgens Het Nieuwsblad. Een officiële bevestiging is daar nog niet van.

TAGS  I  Jürgen Conings