-->

Dramatisch nieuws treft Wout van Aert

Dramatisch nieuws treft Wout van Aert
Zondag 20 Juni 2021 - 21:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Wout van Aert kroonde zich gisteren tot Belgisch kampioen. Van Aert heeft een bijzonder moeilijke periode achter de rug. Er was zijn blindedarmontsteking, maar ook de juridsche strijd met Nick Nuyens. Het ergste is echter het verlies van zijn vriend.

"Ik draag deze zege op aan mijn goeie vriend "De Smol" (Glenn Smolderen), die afgelopen maand zijn ongelijke strijd tegen botkanker heeft verloren, amper 26 jaar", aldus Van Aert bij Sporza. "Ik heb veel aan hem gedacht. Ik heb hard moeten werken om hier te geraken, maar hij heeft mij kracht gegeven."

"Ik zat er eigenlijk al 3 weken mee in mijn hoofd om deze koers voor hem te winnen, al heb ik dat tegen niemand gezegd. Het zag ernaar uit dat ik de benen niet had om dat te doen, maar blijkbaar heeft hij mij extra kracht gegeven."

"Trui laten zien in de Tour"

"Dit geeft in ieder geval veel vertrouwen voor de Tour. Heel wat renners kwamen vragen of ik de voorbije weken geen zand in de ogen had gestrooid, maar ik stond hier echt met twijfels aan de start. Ik hoop dat ik mijn trui kan laten zien in de Tour. Het is een van de mooiste van het peloton."

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport