Maandag 21 Juni 2021 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

“Jürgen Conings was al weken dood en lag op 150 meter van doorzochte zone gevonden”

“Jürgen Conings was al weken dood en lag op 150 meter van doorzochte zone gevonden”

Jürgen Conings bleek al weken dood te zijn. Daarnaast werd zijn lichaam ook gevonden op zo’n 150 meter van het gebied dat eerder al door man en macht doorzocht werd.

Bijna 5 weken lang werd er gezocht naar de militair Jürgen Conings. Die verdween op 17 mei nadat hij wapens uit de kazerne van Leopoldsburg stal en bedreigingen uitte aan een moskee in Limburg en viroloog Marc Van Ranst.

Gisteren werd het lichaam van Conings dan uiteindelijk gevonden in het Dilserbos in Maaseik. Lokale politieagenten vonden het lichaam van Conings nadat burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) geklaagd had over een doordringende lijkgeur in het bos.

“Lichaam in verre staat van ontbinding”

Ook jager Leonard Houben merkte de sterke lijkgeur op. Hij zou als eerste het lichaam van Conings gevonden hebben en de politie ernaar geleid hebben. "Hij was volledig in zwart gekleed, met een kogelvrij vest. Hij had onder meer een riotgun, handvuurwapen 5.7, munitie, bijl en mes bij zich."

Ook het federaal parket bevestigde dat het lichaam in een tamelijk verre staat van ontbinding was. Conings werd gevonden tegen een boom, omringd door hoge varens. Volgens het eerste onderzoek benam hij zich van het leven met zijn eigen wapen.

Nooit gezocht op locatie van lichaam

Conings’ lichaam werd gevonden op zo’n 150 meter van het gebied waarin speurders zochten. Hij lag op enkele kilometers van de plek waar zijn Audi Q5 en later ook zijn rugzak met proviand, munitie en medicatie werd teruggevonden.

Het roept dan nu ook de vraag op waarom er nooit op die locatie gezocht werd. "Het was als zoeken naar één rijstkorrel in een domein van 24.000 voetbalvelden groot”, zegt Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) hierover.

TAGS  I  Jürgen Conings