Maandag 21 Juni 2021 - 12:35   I   door Redactie

Vriendin van Jürgen Conings rouwt: "Er zijn enorm veel vragen"

Vriendin van Jürgen Conings rouwt:

De vriendin van Jürgen Conings is enerzijds opgelucht dat hij gevonden is, maar anderzijds is ze ook aan het rouwen. Dat meldde haar advocaat Bert Partoens in "De ochtend". Daarnaast verklaarde hij niet mee te willen gaan met de complottheorieën.

De tante van Conings had eerder al gezegd dat ze niet gelooft dat haar neef zelfmoord pleegde. Ook op het internet doen er al de wildste verhalen de ronde. Zo vinden sommigen het vreemd dat het juist de burgemeester is die het lijk gevonden heeft.

"Het onderzoek zal gevoerd worden zoals ieder onderzoek grondig gevoerd wordt"

Partoens keert zich fel tegen deze verhalen: "Justitie heeft kosten noch moeite gespaard om hier tot een duidelijk resultaat te komen, we mogen blij zijn dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen.”

De advocaat verklaarde nog dat hij en zijn cliënte niet mee willen gaan in de complottheorieën. "Het onderzoek zal gevoerd worden zoals ieder onderzoek grondig gevoerd wordt", reageerde Partoens.

"De wetsdokter zal zijn werk doen. Ik heb op dit ogenblik geen enkele reden om daaraan te twijfelen. We zullen zien wat het verdere onderzoek oplevert. Ik ga zeker niet meegaan in allerlei complottheorieën”, zei hij verder.

“Ze wist van niks”

Partoens benadrukte nog dat zijn cliënte niks afwist van de plannen van haar vriend. "Zij heeft zelf enorm veel vragen bij wat er allemaal gebeurd is, het is voor haar ook allemaal heel plotseling gebeurd”, verklaarde hij.

Het bleek gisteren dat de vrouw afgelopen vrijdag even opgepakt werd en ondervraagd werd. De vrouw werd niet in verdenking gesteld, maar moest wel een nacht in de cel blijven. "Wanneer men gearresteerd wordt, mag men 48 uur lang iemand van zijn vrijheid beroven. Er is eerst een lang verhoor geweest en de dag nadien is ze voor de onderzoeksrechter geleid, die haar niet in verdenking heeft gesteld en onmiddellijk opnieuw in vrijheid heeft gesteld”, benadrukt Partoens.

TAGS  I  Jürgen Conings  I  n365