Woensdag 23 Juni 2021 - 19:50   I   door Redactie

Spanje vernedert Slowakije met ruime cijfers, Polen redt het niet tegen Zweden

Spanje vernedert Slowakije met ruime cijfers, Polen redt het niet tegen Zweden

Waren het niet de meest sexy affiches dan viel er op de slotspeeldag in groep E toch nog heel wat te beleven. Spanje kwam opnieuw tot leven en veegde de vloer aan met Slowakije. Zweden klopte Lewandowski en co.

Slowakije-Spanje 0-5

Wat tot nu toe een absoluut rottoernooi was voor Spanje zette La Rioja in de laatste groepsmatch tegen Slowakije helemaal recht. Met dank aan de Slowaakse doelman Dubravka die gruwelijk in de fout ging met een owngoal bij de 0-1 en er ook niet goed uitzag bij de 0-2 van Laporte.

Daarmee wiste hij zelf zijn goede redding op de strafschop van Morata bij 0-0 uit. De spanjaarden kenden daarna wel geen genade en liepen nog uit tot 0-5 via Sarabia, Ferran Torres en... een owngal van Kucka.

Zweden-Polen 3-2

Polen moést winnen om nog aanspraak te maken op enige vorm van kwalificatie. Maar al na twee minuten bracht Forsberg de Zweden op voorsprong. Hij verdubbelde op het uur ook de score, waardoor het verhaal over leek voor de Polen.

Maar er is altijd nog ene Robert Lewandowski. De spits van Bayern München begon tegen Slowakije zonder goals, scoorde één keer tegen Spanje en legde er tegen Zweden meteen twee in het mandje. Bij 2-2 leek een mirakel er nog in te zitten.

Maar verder raakte ook hij niet meer, waardoor het toernooi er voor Polen al meteen op zit. De Zweden pakten in de toegevoegde tijd via Claesson uiteindelijk nog de zege. En in één adem ook verrassend de groepszege.

Stand groep E

1. Zweden 7

2. Spanje 5

3. Slowakije 3

4. Polen 1

TAGS  I  Spanje  I  Zweden  I  Polen  I  Slowakije  I  Voetbal