"Gert Verheyen mag meteen aan de slag bij Club Brugge"

Woensdag 20 Maart 2019 - 20:30   I   door Redactie

Gert Verheyen werd her en der al genoemd als potentiële nieuwe trainer van Club Brugge. Hij stapte zelf op bij KV Oostende en hoopt op een nieuwe uitdaging in de Jupiler Pro League. Of hij al klaar is voor een Belgische topclub is echter nog niet zeker...

"Een trainer die zelf opstapt, omdat hij zichzelf en zijn spelers niet meer wil voorliegen. Heel uitzonderlijk in deze voetbaljungle, maar niet verrassend als het om Gert Verheyen gaat. Als je de reacties op de sociale media bekijkt, heeft Verheyen zeker nog geen krediet verloren. Van de supporters mag hij zo aan de slag bij Anderlecht, Club Brugge of Gent. Maar is dit een terechte conclusie? Ik vrees van niet", stelt een voetbalfan in een lezersbrief die Sport/Voetbalmagazine publiceerde.

"Als voormalig coach van de nationale U19, kon hij bepaalde jonge spelers verleiden om te tekenen bij KV Oostende. Maar met wisselend succes. Wout Faes was de enige jongere die echt een versterking bleek. Een goede trainer moet ook spelers beter maken. Dit is niet gelukt, integendeel zelfs", merkt de fan op.

"Kapitale fouten gemaakt"

"Hij wist vooraf dat, na de hoogdagen met Coucke, het budget een pak beperkter ging zijn. Maar samen met vriend/sportief manager Hugo Broos heeft hij zijn kern zelf wel kunnen samenstellen. Beiden maakten kapitale fouten: matige Kameroense doelman, nog te frêle jeugdspelers, een Albanees die het niveau van de Belgische competitie niet aankan en een aantal Belgische afdankers. Een voorspelde achtste plaats was duidelijk te hoog gegrepen."

"Zijn voetbalvisie komt misschien beter tot zijn recht bij grotere clubs, maar dan zal hij weer moeten afrekenen met grotere ego’s. En dat is hem in zijn korte trainerscarrière ook nog niet echt gelukt. Je kan respect opbrengen voor de kordate manier waarop hij Svilar (bij de U19) en Bjelica uit de kern heeft verbannen, maar de kunst is natuurlijk om met moeilijke karakters samen te kunnen werken", besluit de fan.

Poll: Is Verheyen volgens jou een goede coach voor een Belgische topclub?TAGS  I  KV Oostende  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  voetbal