Steven Van Gucht: "Enkel zo kunnen we een vierde golf vermijden" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: "Enkel zo kunnen we een vierde golf vermijden"

Steven Van Gucht: "Enkel zo kunnen we een vierde golf vermijden"

Er is heel wat te doen rond de deltavariant. Experten maken er zich steeds meer zorgen over, omdat die in Europa wild om zich heen begint te grijpen. Toch kunnen we nog een vierde golf vermijden, zo zegt viroloog Steven Van Gucht.

"Het aandeel besmetting met Indiase variant neemt verder toe in ons land. Deze week is dat al gestegen tot 15,7 procent van alle besmettingen. Deze variant zal volgende week ruim de kaap van 20 procent overschrijden", aldus Van Gucht.

"Een vierde golf kan volgens het ECDC (Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding) vermeden worden indien een aantal maatregelen aangehouden blijft en de vaccinatiegraad snel verder verhoogt", klinkt het.

"Tegen eind augustus bedraagt de deltavariant 90 procent van alle besmettingen"

"Het is belangrijk dat alle Europese landen maximaal inzetten op de snelle toediening van de tweede dosis en een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad nastreven. Het ECDC bevestigt de uitstekende bescherming van een volledige vaccinatie, óók tegen de deltavariant."

"Het ECDC schat dat de Deltavariant begin augustus verantwoordelijk zal zijn voor 70 procent van alle besmettingen in de Europese Unie. Tegen eind augustus zou dit zelfs 90 procent kunnen bedragen", geeft Van Gucht nog mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws