Roberto Martínez broedt op masterplan met Kevin De Bruyne tegen Portugal voetbal
voetbal

Roberto Martínez broedt op masterplan met Kevin De Bruyne tegen Portugal

Roberto Martínez broedt op masterplan met Kevin De Bruyne tegen Portugal

De Rode Duivels zullen van goeden huize moeten komen, willen ze Portugal uit het toernooi knikkeren. Het is dan ook niet onlogisch dat bondscoach Roberto Martínez de match tot in de puntjes gaat voorbereiden. De vraag is op welke positie Kevin De Bruyne gaat spelen.

Tegen Denemarken kwam De Bruyne in de ploeg voor Dries Mertens, tegen Finland verving hij Youri Tielemans. KDB kan naast Axel Witsel spelen, maar kan ook hoger het verschil maken. Wat zal het worden tegen Portugal?

"Tactiek van Martínez begint bij De Bruyne"

Volgens Eddy Snelders zal Martínez met Tielemans, Witsel en De Bruyne starten. De analist gelooft dat De Bruyne hoger op het veld zal moeten opereren. “De positie van De Bruyne is niet onbelangrijk. Hij is een scharnierspeler”, steekt Snelders van wal bij Sporza.

“Ik denk dat de tactiek van Martínez dikwijls begint bij de positie van De Bruyne. Als je hem lager zet, dan moet je de flanken beter stofferen. Zet je hem hoger, dan wijst dat erop dat je het middenveld dichter wil bevolken.”

(Lees verder onder de afbeelding)

Geen Mertens

“Tegen de Portugezen zal het dat laatste worden”, denkt Snelders. “Portugal gaat met veel mensen centraal op het middenveld spelen en dan heeft Martínez daar iemand extra nodig. Ik denk dat Mertens zal wijken en De Bruyne, Tielemans en Witsel zullen starten”, voorspelt de analist.

Door De Bruyne de sleutels van de wedstrijd in handen te geven, wil Martínez het Portugal van Cristiano Ronaldo uit verband spelen. De Bruyne bewees tegen Denemarken en Finland dat hij in vorm is, nu komt het er juist nog op aan om te bevestigen tegen een topland.

Perfectionist

Het tactische plan van Martínez moet en zal kloppen - zelfs al gaat onze bondscoach daardoor nog twee slapeloze nachten tegemoet. Martínez is een perfectionist en beseft als geen ander dat de positie van De Bruyne in een match tegen Portugal van cruciaal belang is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws