-->

Italië stoot met veel moeite door en wacht Rode Duivels op in kwartfinale

Italië stoot met veel moeite door en wacht Rode Duivels op in kwartfinale
Zaterdag 26 Juni 2021 - 23:34   I   door Redactie

Italië heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinales op het EK. De Squadra Azzurra had het lange tijd niet onder de markt tegen Oostenrijk, maar maakte in de verlengingen het verschil. De partij eindigde op 2-1, Italië wacht in de kwartfinales op de winnaar van België-Portugal.

In de eerste helft had Italië duidelijk het overwicht. De ploeg van Roberto Mancini was baas, maar Oostenrijk was niet onder de indruk en bleef al bij al makkelijk overeind. Zelf creëerden Alaba en co bitter weinig.

Doelhout voorkomt pareltje Immobile

Immobile was voor rust het dichtst bij de openingstreffer. Op het halfuur zag de spits van Lazio zijn loeihard afstandsschot op de kruising uiteenspatten. Het had een héérlijk doelpunt geweest, maar het doelhout dacht er duidelijk anders over.

Na de pauze veranderde het spelbeeld. Oostenrijk werd alsmaar sterker en Italië piepte en kraakte. Alaba mikte een vrijschop van net buiten de zestien rakelings over de lat, een schot van Sabitzer vloog maar net naast.

(Lees verder onder de afbeelding)

VAR keurt goal Arnautovic af

Niet veel later was het wél bingo voor de Oostenrijkers. Alaba kopte de bal voor doel en daar knikte Arnautovic via de lat binnen. De gekke Arnautovic legde de Italiaanse fans het zwijgen op door de vinger voor de mond te houden, maar zijn vreugde was van korte duur.

De VAR kwam tussenbeide en keurde het doelpunt af voor een voetje buitenspel. Een na rust zwak Italië was nu écht gewaarschuwd. Ondanks enkele wissels lukte het de Italianen maar niet om Oostenrijk in verlegenheid te brengen. Verlengingen moesten dan ook een winnaar aanduiden.

Italië schiet plots weer wakker

Het is vreemd wat een fluitsignaal met een mens kan doen. Vanaf de start van de verlengingen was Italië plots weer heer en meester. Oostenrijk was achterin niet langer bij de pinken en Chiesa en Pessina toonden zich genadeloos: van dichtbij troffen de invallers raak en zorgden ze nog in de eerste verlenging voor een 2-0-voorsprong.

In het laatste kwartier zetten de Oostenrijkers nog alles op alles. Italië moest achteruit en gaf nog enkele kansjes weg. Tien minuten voor tijd kopte Kalajdzic nog raak en werd het plots nog heel spannend. Italië bleef echter overeind en trekt naar de kwartfinales. Daar speelt het tegen de winnaar van België-Portugal

TAGS  I  Italië  I  Oostenrijk  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  voetbal