-->

Thorgan Hazard beslist ware thriller, Rode Duivels schakelen Portugal uit

Thorgan Hazard beslist ware thriller, Rode Duivels schakelen Portugal uit
Zondag 27 Juni 2021 - 22:55   I   door Redactie

De Rode Duivels staan in de kwartfinales van het EK! Het was zondagavond een helft bibberen en beven geblazen, maar België hield stand en won met 1-0. Thorgan Hazard trapte de regerende Europese kampioen met een fraai afstandsschot uit het toernooi.

De wedstrijd begon met veel aftasten. De Rode Duivels eisten zoals verwacht de bal op, terwijl Portugal op de loer lag. Na enkele minuten kreeg onze defensie een eerste waarschuwing. Jota toonde zich gelukkig niet al te klinisch. Zijn schot ging ver naast.

Gaandeweg werd de controle van België duidelijker. Met overleg ging onze nationale ploeg op zoek naar een opening. Makkelijk was het niet, want Portugal stond perfect in de organisatie en gaf weinig weg.

Pareltje Thorgan Hazard

Op slag van rust was het toch raak. Thorgan Hazard kreeg tijd en ruimte om aan te leggen en pakte uit met een héérlijk schot. De bal verdween in de verste hoek en net buiten het bereik van Rui Patricio tegen de netten: 1-0 en iedere Rode Duivel ging uit de bol.

Ondanks de voorsprong was er ook slecht nieuws. Net na de goal kreeg De Bruyne een stevige tackle te verduren. KDB verscheen na rust nog terug op het veld, maar moest na enkele minuten toch de strijd staken. Een mokerslag voor de Rode Duivels.

Guerreiro op de paal

Door het wegvallen van De Bruyne kantelde de match ook. Het werd toen al duidelijk dat het nog dik veertig minuten afzien zou worden. Portugal duwde de Belgen achteruit en kreeg zeker in het slot nog grote kansen. Ruben Dias kopte recht op Courtois, terwijl het schot van Guerreiro op de paal stierf.

Bibberen en beven tot het laatste fluitsignaal, maar de Rode Duivels hielden stand. Na een zenuwslopende thriller mogen Roberto Martínez en de zijnen zich opmaken voor een kwartfinale tegen Italië.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  voetbal