-->

Heel Europa is na kwalificatie tegen Portugal dol op déze drie Rode Duivels

Heel Europa is na kwalificatie tegen Portugal dol op déze drie Rode Duivels
Maandag 28 Juni 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Een overwinning telt heel wat helden, maar soms is de ene toch nog wat meer held dan de andere. Dat was ook het geval na België-Portugal, waar de Europese pers drie grote uitblinkers zag.

Niet toevallig kozen sommige landen ook de Rode Duivel die ze het best kenden, wat de prestatie van die Rode Duivel natuurlijk niet minder maakt. Zo waren ze in Nederland vooral lovend over ex-Ajacied Thomas Vermaelen. "Een masterclass verdedigen van The Verminator", kopte Voetbal International. 

Marca ging dan weer voor Thibaut Courtois, die ze tijdens het seizoen elke week aan het werk zien bij Real Madrid. "De muur die hij in Madrid heeft gebouwd, heeft hij meegenomen naar de nationale ploeg. Tegen Portugal stond hij er opnieuw wanneer nodig."

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Maar de meeste lof ging naar Thorgan Hazard. Vanuit Duitsland uiteraard, waar BILD aangaf hoe naast de jongste Hazard met Axel Witsel en Thomas Meunier de Borussia Dortmund-Belgen Ronaldo op vakantie stuurden. 

Misvatting

The Daily Mail schreef over de ex-Chelsea-speler: "Het is een misvatting dat Thorgan weinig meer is dan de kleine broer van Eden. In Engeland is het talent van Thorgan onder de radar gebleven. Dat verandert misschien wel na deze wedstrijd."

Het Spaanse AS ging op dat elan door: "Thorgan, die andere Hazard, regeerde in Sevilla over een verzameling van sterren met veel meer ervaring dan hem." Ook La Gazzetta dello Sport zag in Thorgan Hazard de meest bepalende Rode Duivel.

 

TAGS  I  Rode Duivels  I  Thibaut Courtois  I  Thorgan Hazard  I  Thomas Vermaelen  I  voetbal