Italië is niet bang en ziet zichzelf al in halve finale: "Verschil in kwaliteit merkbaar" voetbal
voetbal

Italië is niet bang en ziet zichzelf al in halve finale: "Verschil in kwaliteit merkbaar"

Italië is niet bang en ziet zichzelf al in halve finale: "Verschil in kwaliteit merkbaar"

Amper is de aartsmoeilijke horde Portugal genomen of daar wacht al een nieuwe horde. Italië wordt als minstens even moeilijk aanzien, maar omgekeerd lijkt dat niet echt het geval.

Zo volgde La Gazzetta dello Sport België-Portugal op de voet. Kwestie van de komende tegenstander van Italië goed te kunnen analyseren. Met in de eerste plaats de spotlights op Romelu Lukaku, al kon die niet uitblinken.

Dus werd het vizier maar op de broertjes Hazard gericht. "Thorgan besliste de match met een geweldig schot van buiten de zestien, terwijl zijn broer enorm sterk was", kon Het Laatste Nieuws lezen in de roze sportkrant.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

"Het slechte nieuws voor Italië is de terugkeer van Eden Hazard. Eden toonde flitsen van zijn grenzeloze kwaliteit, die de laatste tijd toch een beetje vervaagd waren." Maar met zijn blessure is dat toch al een zorg die wegvalt voor de Italianen.

De Bruyne

"Het valt af te wachten wat het verdict wordt voor Kevin De Bruyne", ging de krant over tot die andere uitgevallen sterkhouder. "Hij moest geblesseerd naar de kant. Zonder hem - en met Mertens - is het verschil in kwaliteit meteen merkbaar."

En La Gazzetta dello Sport ging meteen door: "Dan is er nog het enigszins versleten verdedigend trio Alderweireld-Vertonghen-Vermaelen. Zelfs jaren geleden al waren zij niet altijd even secuur." Om maar te zeggen dat ze al rekenen op de halve finale.

Ongewoon defensief

En eigenlijk zagen ze België voor hetzelfde geld nu al uitgeschakeld: "Eerlijk gezegd had een gelijke stand na 90 minuten niet oneerlijk geweest. Portugal was soms dominant in de tweede helft en zorgde voor meer voetbal. België speelde ongewoon defensief na rust." Neen, zorgen maken ze zich in Italië duidelijk niet om de Rode Duivels.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws