Spanje walst in knotsgekke achtste finale met acht goals over Kroatië heen voetbal
voetbal

Spanje walst in knotsgekke achtste finale met acht goals over Kroatië heen

Spanje walst in knotsgekke achtste finale met acht goals over Kroatië heen

Maandagavond, doelpuntenavond. Spanje en Kroatië zorgden voor de meest spektakelrijke wedstrijd van het toernooi. Met uiteindelijk La Roja als winnaar. De Spanjaarden lijken klaar voor een eventuele clash met Frankrijk.

Kroatië-Spanje 3-5

Er wordt in het voetbal snel gesproken van een rollercoaster, maar in deze achtste finale was die term echt wel op zijn plaats. Spanje kwam op achterstand en ging vervolgens over Kroatië heen. Om dan de voorsprong opnieuw uit handen te geven en uiteindelijk nog te winnen met een monsterscore.

Met in de hoofdrol eerst doelman Unai Simón die een terugspeelbal van Pedri schlemielig onder zijn voet doorglippen voor de verrassende 1-0. Daarna in de bijrollen Sarabia, Azpilicueta en Ferran Torres die een kwartier voor tijd voor de 1-3 zorgden.

Maar ook Kroatië had wel wat acteurs die de aandacht opeisten. Eerst Orsic vijf minuten voor tijd en vervolgens Pasalic in de toegevoegde tijd zorgden voor verlengingen. En Kramaric zag zijn kans op eeuwige roem daarin met de 4-3 aan de voet gestuit door Simón.

Morata neemt revanche

Dus ging de tweede hoofdrol dan maar naar... Alvaro Morata. Uitgespuwd door de hele natie, maar hij zorgde na 100 minuten enig mooi voor de 3-4. Waarna Oyarzabal de boeken helemaal toe deed met de 3-5. Pech voor de moedige Kroaten, maar wel Spanje dat verdiend doorgaat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws