Steven Van Gucht: "De kans op een vierde golf is reëel" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: "De kans op een vierde golf is reëel"

Steven Van Gucht: "De kans op een vierde golf is reëel"

We moeten ons voorbereiden op een nieuwe coronagolf. Dat heeft alles te maken met de deltavariant, die flink aan het oprukken is. Helaas ook in ons land.

“Die kans is reëel”, vreest Van Gucht bij VRT NWS. “De vaccinatiegraad van bijvoorbeeld Portugal is vergelijkbaar met die van ons, en daar gaan de besmettingscijfers de laatste dagen fors de hoogte in. Dito voor het Verenigd Koninkrijk, wiens vaccinatiecampagne nochtans een flinke voorsprong heeft.”

Die vierde golf zou wel niet meer voor een overbelasting van het ziekenhuisnetwerk mogen zorgen. “Het is een andere zomer dan die van 2020", stipt Van Gucht aan.

"De ouderen en meest kwetsbaren zijn beschermd, de jongere generaties volgen de komende weken en maanden. Van een stroom aan ziekenhuisopnames en overlijdens zouden we gevrijwaard moeten blijven.”

"Spreek buiten af"

Van Gucht drukt ons nog eens op het hart: "Spreek vooral buiten af. Houd afstand of draag een mondmasker als je afspreekt met mensen die nog niet volledig gevaccineerd zijn. Laat je niet vlak voor de eindmeet in de luren leggen door het virus.”

Populair

Laatste nieuws