Rechtspopulistische partij wordt in één klap de grootste in Nederland Politiek
Politiek

Rechtspopulistische partij wordt in één klap de grootste in Nederland

Rechtspopulistische partij wordt in één klap de grootste in Nederland

De rechtspopulistische partij Forum voor Democratie is de grootste partij van Nederland geworden. Dat blijkt uit de voorlopige prognose van het Nederlandse persbureau ANP na de provincieraadsverkiezingen in Nederland.

De provinciale verkiezingen zijn niet zonder belang in Nederland. Ze bepalen de samenstelling van de Eerste Kamer, wat bij ons te vergelijken is met de Senaat. Daarin zou Forum voor Democratie van Thierry Baudet voorlopig op 13 zetels uitkomen, wat één meer is dan de VVD van premier Mark Rutte.

De rechtse partij PVV van Geert Wilders verliest vier zetels en komt zo op nog vijf zetels terecht in de Eerste Kamer. De regeringspartijen VVD (12 zetels), CDA (9 zetels), D66 (6 zetels) en ChristenUnie (4 zetels) verliezen hun meerderheid in de Eerste Kamer.

FVD-leider Thierry Baudet heeft al gereageerd op de overwinning van zijn partij. Hij stelt dat de "arrogantie" en "stupiditeit" van Mark Rutte werd afgestraft. Volgens hem komt de overwinning "net op tijd om de bedreigde beschaving in Nederland te redden".

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws