-->

Marc Coucke grijpt in, Club Brugge wordt erg bleek na nieuwe ontwikkelingen

Marc Coucke grijpt in, Club Brugge wordt erg bleek na nieuwe ontwikkelingen
Donderdag 1 Juli 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De beoogde kapitaalsverhoging is dan wel nog niet doorgevoerd, dat neemt niet weg dat de toekomst van RSC Anderlecht er stilaan een pak rooskleuriger uitziet. Eigenaar Marc Coucke kijkt zelfs niet langer op een euro meer of minder.

Zo verduidelijkt Het Laatste Nieuws dat de kapitaalsverhoging bij Anderlecht snel in orde zal zijn. Er zal 25 miljoen euro aan vers kapitaal de club binnenstromen, terwijl Coucke zelf nog eens 37 miljoen in RSCA gaat pompen.

Financieel gezond

Bij Anderlecht maken ze zich geen zorgen en heerst er zeker en vast geen paniek over het feit dat de kapitaalsverhoging nog niet officieel in orde is. De kapitaalsverhoging kómt er en moet paars-wit in staat stellen om zo snel mogelijk opnieuw financieel gezond te zijn.

Volgens CEO Jos Donvil zal Anderlecht "binnen de drie jaar opnieuw financieel gezond zijn". Dat liet hij eerder al optekenen. Lucratieve uitgaande transfers kunnen het proces mogelijk nog wat versnellen.

Club bijbenen

Het is Anderlecht menens om het gat - en dat is momenteel vrij groot - met Club Brugge dicht te fietsen. Bij Club moeten ze nu al vrezen voor de echte terugkeer van paars-wit. Bovendien wil Anderlecht natuurlijk de opmars van Antwerp en KRC Genk tegenhouden.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Marc Coucke  I  voetbal