Ben Crabbé spreekt duidelijke taal over ‘Blokken’: “Dat kan je gewoon niet doen” Buitenland
Buitenland

Ben Crabbé spreekt duidelijke taal over ‘Blokken’: “Dat kan je gewoon niet doen”

Ben Crabbé spreekt duidelijke taal over ‘Blokken’: “Dat kan je gewoon niet doen”

Al 27 seizoenen lang presenteert Ben Crabbé de nog steeds uitermate populaire tv-quiz ‘Blokken’. Vrijdagavond nemen Dorien Desmedt en Jeroen De Smet het tegen elkaar op in de finale.

“Omdat ze zo goed zijn, gaat het gigantisch vooruit”, zegt Ben Crabbé in Het Belang van Limburg. “Zeker in zo'n finale. Het was een plezante eindweek, een kroon op het werk van het seizoen. Vorig jaar hebben we dit format bedacht om een goed slot te brengen van ons seizoen.”

“Dit jaar spelen we met vijf vrouwen en dan op het laatste de enige man”, vertelt Ben. “Ik vind het fantastisch dat we nog eens kunnen bewijzen dat vrouwen wél competitief zijn en wél kunnen quizzen.”

Anekdotes de mist in

Zenuwen heeft de presentator voor zo’n finale niet meer. “De vragen, de opeenvolging en de dosering ervan bereid ik samen met het team minutieus voor. De rest is inpikken op het moment”, laat Ben weten. “De mensen vertellen iets en ik breng mijn bagage mee. Dan gaat er al eens een anekdote de mist in, een andere werkt. Dat kan je niet voorbereiden”, besluit hij.

Populair

Laatste nieuws