Michel Wuyts doet pijnlijke vaststelling na zijn ontslag: “Dit vind ik erg jammer”

Michel Wuyts doet pijnlijke vaststelling na zijn ontslag: “Dit vind ik erg jammer”
Zaterdag 3 Juli 2021 - 18:26   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Michel Wuyts heeft nog een paar maanden te gaan en dan zit zijn carrière bij de VRT erop. De openbare omroep wil verjongen, en daarom wordt Michel - samen met Frank Raes en Linda De Win - aan de kant geschoven. Nét nu België met Remco Evenepoel een renner heeft die een grote ronde kan winnen.

“Een pijnlijker moment kan ik me niet voorstellen”, geeft Michel toe in Dag Allemaal. “Want het is niet alleen Evenepoel, ook Van Aert gaat nog heel lang schitterende dingen doen. En er zijn nóg een aantal jongeren op komst, al ga ik daar geen namen op plakken. Er zit op dit ogenblik een geweldige dynamiek in het wielrennen. Er zit ook nog een geweldige dynamiek in mij, en het is erg jammer dat die twee dingen niet meer kunnen matchen.”

"Ik vergeet ook niet wat ik wél gekregen heb"

Kwaad is Michel echter niet op de VRT. “Goh, de VRT is aan de zoveelste besparingsronde toe en dan worden de ouderen vaak eerst onttroond, omdat zij het duurste zijn. Het is trouwens niet de eerste keer dat dit gebeurt. In 1996, bij het aantreden van Bert De Graeve, moesten alle chefs vanaf 60 met pensioen.” 

“Dus boos? Nee. Ontgoocheld? Dat wel”, aldus Michel. “Maar ik vergeet ook niet wat ik wél gekregen heb. Het WK Voetbal, de Olympische Spelen... En toen mijn vrouw in 2010 een zware val heeft gemaakt, hebben ze mij twee weken met rust gelaten omdat ze wisten dat Gerda mijn hulp nodig had.”

TAGS  I  Michel Wuyts  I  shownieuws