Gabrielle (17) stapt uit het leven door coronamaatregelen Buitenland
Buitenland

Gabrielle (17) stapt uit het leven door coronamaatregelen

Gabrielle (17) stapt uit het leven door coronamaatregelen

Gabrielle Treharne (17) werd op 2 maart dood aangetroffen door haar vader in de slaapkamer. Ze kon naar verluidt de lockdown en coronamaatregelen niet meer aan.

De studente had zich thuis in thuisisolatie geplaatst in de weken voorafgaand aan haar dood, nadat haar beide ouders Covid-10 hadden opgelopen, zo hoorde de rechtbank van Somerset Coroner.

Haar vader Jago, een landarbeider, vertelde vandaag tijdens een gerechtelijk onderzoek: "Als Covid er niet was geweest, zou ze hier waarschijnlijk nog steeds zijn."

Jago beschreef zijn dochter als "zeer sociaal" met een "enorme vriendengroep".

Gebrek aan sociaal contact

In een voorbereide verklaring vertelde hij het gerechtelijk onderzoek dat Gabrielle worstelde met het gebrek aan sociale contacten met haar vrienden vanwege de lockdown.

Op de dag van haar overlijden realiseerden beide ouders 's avonds zich dat er iets niet klopte. "Ik opende haar deur en zag haar op het bed liggen", vertelt haar vader.

"Ik zei hallo en ze antwoordde niet, dus ik zei het nog een keer en ze antwoordde nog steeds niet, wat een beetje vreemd was."

"Ik heb nog alles geprobeerd"

“Ik ging naar haar toe en raakte haar aan, en probeerde haar wakker te schudden. Toen schreeuwde ik om mijn vrouw."

"Gabrielle had het koud en ik wist instinctief dat ik niets kon doen - maar ze was mijn dochter, dus ik probeerde nog alles."

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws